woensdag 27 oktober 2010

Amicitas-Aerobics: stevig bewegen op muziek

”Come on, come on”, de muziek en stevige beatklanken van Solid Sound vullen de gymzaal van De Cour. Zij bepalen het ritme van de lessen Aerobics van gymnastiekvereniging Amicitas. En voor zover dat niet voldoende is doet trainster Jeanette van Groezen er nog een schepje bovenop: ”Vier, drie, twee, een; stapje naar voren, naar rechts, naar links, naar achteren maar weer.”.. Het is hard werken, maar de 15 dames doen het met zichtbaar plezier. Ook aan de daarop volgende en pittige spieroefeningen wordt zonder morren meegedaan: rug-, arm-, buik-, bil- en beenspieren komen aan bod. Muziek bepaalt ook daarbij weer het tempo.

Aerobics ontstond in de jaren ’60. Efficiënte fysieke oefeningen, vaak op muziek. Vooral bij vrouwen populair. Kracht, flexibliteit en coördinatie worden getraind. De goeroe van deze tak van sport was de Amerikaanse arts Cooper, hij begon de eerste aerob-opleiding voor hart en longen. Zijn boek ”Aerobics” leidde tot de definitieve doorbraak. Fitheid verbeteren, vetten en koolhydraten verbranden, het lichaam vormen, fysiek welzijn versterken en “gewoon fit blijven” zijn de belangrijkste uitgangspunten. De lessen worden meestal volgens een vast patroon opgebouwd: een warming-up, interval- of stap-aerobics, spieroefeningen op de vloer, stretchen en tot besluit een cooling-down.

De lessen Aerobics van Amicitas worden op dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur gegeven in gemeenschapshuis De Cour, Markstraat, Terheijden. Docente is Jeanette van Groezen.. Vrouwen in de leeftijd van 20 tot circa 50 jaar zijn de belangrijkste doelgroep. Geïnteresseerden kunnen gewoon een keer op proef komen, de eerste twee lessen zijn gratis. Daarna kan men beslissen lid te worden.

Meer info: info@amicitas.nl, website: www.amicitas.nl of tel.: 076-5934006 (secretariaat).



Lessen Woendag en Donderdagochtend

 Beste Leden, We willen per 25-11-20 weer beginnen met de woensdag groep in Wagenberg wel onder de nieuwe maatregelen dus de kleedkamers mog...