woensdag 27 oktober 2010

Amicitas-damesgymnastiek: flink aanpakken..

Krakende auto’s rijden het best; met enige fantasie kan deze uitspraak ook voor damesgymnastiek gelden. Dat blijkt wel uit de wekelijkse Amicitaslessen op maandagmorgen. Docente Joke Tolboom heeft weinig medelijden met de dames: ”Armen buigen en strekken, een, twee, drie, vier, en weer terug. Voeten op de grond, spreid, sluit, naar links en naar rechts, naar voor en naar achter. Jullie piepen als jonge meiden. Maar doorgaan hoor”.. Zonder protesteren wordt het uitgevoerd. Tot iemand een grote zucht laat en roept: ”Klaar”. Het commando wordt door de trainster braaf opgevolgd.

Gymnastiekvereniging Amicitas heeft veel takken van sport in het pakket. Een daarvan is damesgymnastiek. Deze les wordt gegeven op maandagmorgen van 10.45 tot 11.45 uur. Plaats van handeling: de Dojo op het sportpark aan de Ruitersvaartseweg in Terheijden. Doel is de algehele conditie van de dames een beetje op peil te houden, zodat bewegen een stuk makkelijker wordt. Daarnaast is er uitgebreide aandacht voor de BBB-spieren: buik, been en billen. Momenteel bestaat de groep uit 15 dames, in leeftijd variërend van 40 tot ca. 80 jaar. De soms gevorderde leeftijd is aan het enthousiasme waarmee de oefeningen worden uitgevoerd, niet te merken. Ook al kraakt er wel eens wat, men zet gestaag door. ”Ik ben al dertig jaar lid, en doe dit nog steeds met veel plezier”; meldt een van de deelnemers niet zonder trots. Ook ander deelnemers lopen over van enthousiasme. Behalve deze les doen ze ook nog mee aan andere Amicitas-aktiviteiten, zoals Aerobic, conditietraining of het wekelijkse gymnastiekuur in Wagenberg. De Tilburgse trainster Joke Tolboom heeft deze groep nu drie jaar onder haar hoede. “Natuurlijk is het soms flink werken, maar er is ook tijd om even uit te hijgen. Daarnaast is er aandacht voor gezelligheid. Rond de kerst en op het eind van het lesjaar organiseren we altijd iets bijzonders. Toen ik begon was de groep nog klein, zo’n 7 mensen, maar de laatste jaren is het aantal verdubbeld”..

Wie interesse heeft, kan zich op het tijdstip gewoon aan de zaal melden. De eerste twee lessen zijn gratis, daarna kan men beslissen lid te worden. Sportschoenen en wat gemakkelijke, sportieve kleding zijn gewenst. Meer informatie is te krijgen via mail info@amicitas.nl of op de website www.amicitas.nl. Of een telefoontje naar het secretariaat: 076-5934006.


Lessen Woendag en Donderdagochtend

 Beste Leden, We willen per 25-11-20 weer beginnen met de woensdag groep in Wagenberg wel onder de nieuwe maatregelen dus de kleedkamers mog...