donderdag 10 maart 2011

Aerobics: bewegen op muziek

Bewegen moet”. Een bekende slogan. En als je dat advies opvolgt is het wel gezellig om dat op muziek te doen, samen met andere enthousiaste sporters. Het is zo’n beetje het uitgangspunt van de lessen Aerobics van gymnastiekvereniging Amicitas. De dames zijn lekker fanatiek bezig, geen enkele spier wordt vergeten, de lessen zijn gevarieerd en worden afgewisseld met steps. Als het hoofd is ”leeggemaakt” en de spieren weer ontspannen zijn, is er vaak tijd voor gezelligheid. Onder genot van een drankje is er altijd wel iets te vieren.
Aerobics ontstond in de jaren ’60. Efficiënte fysieke oefeningen, vaak op muziek. Vooral bij vrouwen populair. Kracht, flexibliteit en coördinatie worden getraind. De goeroe van deze tak van sport was de Amerikaanse arts Cooper, hij begon de eerste aerob-opleiding voor hart en longen. Zijn boek ”Aerobics” leidde tot de definitieve doorbraak. Fitheid verbeteren, vetten en koolhydraten verbranden, het lichaam vormen, fysiek welzijn versterken en “gewoon fit blijven” zijn de belangrijkste uitgangspunten. De lessen worden meestal volgens een vast patroon opgebouwd: een warming-up, interval- of step-aerobics, spieroefeningen op de vloer, stretchen en tot besluit een cooling-down.
De lessen Aerobics van Amicitas worden op dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur gegeven in gemeenschapshuis De Cour, Markstraat, Terheijden. Docente is Jeanette van Groesen, die de groep al lange tijd onder handen heeft. Eerst bij GVSVT en het laatste jaar bij GV Amicitas. Vrouwen in de leeftijd van 20 tot circa 50 jaar zijn de belangrijkste doelgroep. Geïnteresseerden kunnen gewoon een keer op proef komen, de eerste twee lessen zijn gratis. Daarna kan men beslissen lid te worden.
Meer info: info@amicitas.nl, website: www.amicitas.nl of tel.: 076-5934006 (secretariaat).

Lessen Woendag en Donderdagochtend

 Beste Leden, We willen per 25-11-20 weer beginnen met de woensdag groep in Wagenberg wel onder de nieuwe maatregelen dus de kleedkamers mog...