donderdag 10 maart 2011

Amicitas-peutergymnastiek: een goede voorbereiding.

Een goed begin is het halve werk. Dit geldt zeker ook voor peuters die binnenkort naar school gaan en/of gaan sporten: zij zullen zich moeten voorbereiden. Bij die voorbereiding wil gymnastiekvereniging Amicitas een belangrijke rol spelen. Via lessen ouderpeutergymnastiek wil de vereniging jonge kinderen stimuleren hun eigen bewegingsmogelijkheden te ontdekken en te stimuleren. Dit dan samen met een van de ouders. Deze lessen worden gegeven op donderdagochtend van 9.15 tot 10.15 uur in gemeenschapshuis de Cour, Markstraat, Terheijden. Docente is Kim van Gijzel. De lessen zijn bestemd voor kinderen van 1 tot ca. 4 jaar. Wie interesse heeft kan zich gewoon melden. De eerste twee lessen zijn gratis. Daarna kan men beslissen lid te worden.

De eigen mogelijkheden ontdekken op een speelse manier, dat is het uitgangspunt van de lessen. Kinderen leren de basisbegrippen als boven, onder, naast etc. Ze leren bewegen op muziek, zelf zingen, spelen met een bal en klimmen en klauteren op diverse toestellen. Ouders spelen daarbij een stimulerende rol, ook zij nemen deel aan de oefeningen. De kinderen leren aldus samen met andere kinderen en volwassenen met hun lichaam omgaan. De basis voor het latere gymnastiekonderwijs en sporten wordt zodoende verkregen.
Kim van Gijzel is een ervaren docente. Ze geeft in Oosterhout ook les aan een circusschool en heeft aldus een ruime ervaring in het omgaan met kinderen.
GV Amicitas is een jonge vereniging, die in juli vorig jaar het licht zag. Ze is ontstaan uit de “oude” gymnastiekvereniging GVSVT. De nieuwe club biedt allerlei vormen van bewegen aan. Gymnastiek, al of niet op toestellen, diverse soorten dans, zoals bijvoorbeeld Aerobic.
Meer informatie is ook de vinden op de website: www. Amicitas.nl. Ook kan men mailen naar info@amicitas.nl of bellen met het secretariaat: 076-5934006.


Lessen Woendag en Donderdagochtend

 Beste Leden, We willen per 25-11-20 weer beginnen met de woensdag groep in Wagenberg wel onder de nieuwe maatregelen dus de kleedkamers mog...