donderdag 10 maart 2011

Conditietraining en volleybal

Meppen Jos! Voorgeven die bal. Smashen Nico. Geef de moed niet op. Het is 5-5, dus het kan nog alle kanten op”.. Trainster Joke Tolboom volleybalt zelf fanatiek mee, maar heeft ondertussen ook nog tijd voor aanwijzingen. Het is het wekelijkse beeld van de conditietraining van Gymnastiekvereniging Amicitas in Terheijden. Tien mannen en vrouwen doen dan hun uiterste best. Waarom? ”Het is net als bij een auto, die heeft onderhoud nodig. Iedereen weet dat en sleutelt zelf regelmatig of bezoekt een garage. Datzelfde geldt in feite voor spieren. Om ze soepel en lenig te houden is regelmatig onderhoud nodig”; geeft een van de deelnemers als motivatie. Voor mensen die zelf niet aan sleutelen toekomen wil Amicitas als garage optreden. Met Joke Tolboom als bekwaam hoofdmonteur.
De les wordt gegeven in gemeenschapshuis De Cour, in de Markstraat Terheijden. Tijd: donderdagavond van 20.30 tot 21.30 uur. Begonnen wordt met een paar rondjes hardlopen om de spieren wat op temperatuur te brengen. Daarna volgen actie- en reactie-oefeningen. Om verder te gaan met grondoefeningen. Tot slot, als afsluiting een partijtje volleybal van circa een half uur. De Tilburgse Joke Tolboom heeft deze groep nu ruim drie jaar onder haar hoede. “Natuurlijk is het soms flink werken, maar er is ook tijd om uit te hijgen. Daarnaast is er aandacht voor de gezelligheid. Naast inspanning is er ontspanning. De lessen worden regelmatig afgesloten met een drankje” . Zowel mannen als vrouwen zijn welkom, leeftijd is niet van belang. GV. Amicitas is een jonge vereniging, die op 1 juli j.l. het licht zag. Ze is ontstaan uit de “oude” gymnastiekvereniging GVSVT. De nieuwe club biedt allerlei vormen van bewegen aan. Gymnastiek, al of niet op toestellen, diverse soorten dans, zoals bijvoorbeeld Aerobic. De eerste twee lessen zijn gratis. Daarna kan men beslissen lid te worden. Wie interesse heeft kan zich op het trainingstijdstip gewoon melden aan de zaal. Het bestuur van Amicitas bestaat uit voorzitter Jacqueline Huzen (Jacqueline@Amicitas.nl of tel. 076-5938317), secretaris Marian Kerssens (Marian@Amicitas.nl of tel. 076-5934006) en penningmeester (ledenadministratie) Marga Meijer (Marga@Amicitas.nl of tel. 076-8874025).
Meer informatie is ook de vinden op de website: www. Amicitas.nl

Lessen Woendag en Donderdagochtend

 Beste Leden, We willen per 25-11-20 weer beginnen met de woensdag groep in Wagenberg wel onder de nieuwe maatregelen dus de kleedkamers mog...